16.03.2023

Информационна среща за възможностите за финансиране на нови ВЕИ за собствено потребление във фирмите

Прочети повече

На 15 март 2023 г. се проведе онлайн среща за представяне на възможностите за финансиране на нови възобновяеми източници на енергия за собствено потребление на фирмите по отворена процедура в рамките на Плана за възстановяване и развитие.

Участниците бяха запознати с условията за кандидатстване от Николай Николов, управител на фирма за разработка и управление на проекти. Доц. д-р Пламен Цанков от Техническия университет Габрово представи практически съвети по проектирането на фотоелектричните централи във фирмите. Той сподели изводите от наблюденията, които имат върху работата на различните видове фотоелектрични панели в Технологичния парк на ТУ Габрово и даде практични съвети върху какво да обърнат съществено внимание проектантите. В рамките на срещата беше представен и проект на ТПП Враца, свързан с управление на енергийния отпечатък  за МСП.

Срещата беше организирана от центровете ЕВРОПА ДИРЕКТНО Благоевтрад, Бургас, Враца, Габрово и Добрич, които са разположени в търговско-промишлените палати на тези градове.

Презентации от срещата:

Изграждане на нови ВЕИ за собствено потребление в комбинация с локални съоръжения за съхранение на енергия в предприятията

Проектиране и експлоатация на фотоволтаични системи за собствено потребление

Управление на енергийния отпечатък за МСП

 

Настройки за бисквитките