Първа среща на партньорите по проект ECLAT

Начало на събитието:
08/12/2006
Край на събитието:
09/12/2006
Обща информация:


На 8 и 9 декември 2006 г. в гр. Бат, Великобритания се проведе първата среща на партньорите по проект ECLAT – ЕВРОПЕЙСКА СХЕМА ЗА ОБУЧЕНИЕ ЗА КОМУНИКАЦИОНЕН И ЕЗИКОВ ОДИТ.

Тя целеше опознаване на партньорите, детайлно обсъждане на дейностите по проекта и задачите на всеки един партньор. Представени бяха резултати от изследвания в рамките на предишни проекти, които доказват необходимостта от съдействие на МСП в международните им контакти, от инструменти, които да ги подпомогнат в оценка на собствените им възможности и насоките за развитие в международните им комуникации.

На срещата присъстваха представители на университета Аберта – Португалия, който е водещ партньор, Интер Акт Интернешънъл – Великобритания, Стефна – Исландия и Габровската търговско-промишлена палата. Представена беше над петгодишната практика на Лондонската търговско-промишлена палата в прилагането на подобна схема за английските МСП. Финансирането на дейностите се поема от държавата.

Предвидено е през ноември 2007 г. в гр. Габрово да се проведе обучение за одитори от България и Латвия, както и поредната среща на партньорите.

Настройки за бисквитките