Габровската търговско-промишлена палата е носител на годишната награда за принос към сектора за учене на възрастни в категория „Социален партньор“

09.10.2020, ГТПП

От 7 до 9 октомври в града на най-старото светско училище в България Габрово за шеста поредна година се проведоха Национални дни за учене през целия живот. Основната цел е с разнообразна палитра от събития да се популяризира значението на ученето през целия живот в България.
Стартът на Дните за учене през целия живот обяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на площада в града.

Участниците бяха приветствани и от Областния управител Невена Петкова и кмета на Община Габрово Таня Христова. Откриването беше съпътствано от изпълненията на Деси Добрева и формация „Интро“. В рамките на Дните се проведоха работни ателиета за обмен на добри практики, изложение на институции за образование и обучение на възрастни, информационен ден за Електронната платформа за учене на възрастни в Европа (EPALE), разнообразни по формат работни срещи и един учебен ден.

Бяха връчени и годишните награди за принос в развитието на сектора за учене на възрастни в 11 категории. Две от тях останаха в Габрово.
Габровската търговско-промишлена палата получи наградата в категория „Социален партньор“, а в категория „Ръководител на обучаваща институция“ е отличена Галина Банковска, ЦПО към „Веда Консулт” ЕООД – Габрово.
Голямата награда за цялостен принос „Златен ключ“ получи д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Прочети повече

В Спортната зала „Орловец“ над 50 институции от цялата страна се включиха в изложението на институции за образование и обучение на възрастни. Сред тях бяха и доста организации от Габрово. Община Габрово представи по атрактивен начин програмата си „Приеми ме на село“, ПТГ „Д-р Н. Василияди“ Габрово, ПГМЕТ „ Ген. Иван Бъчваров“ Севлиево, ПГТ „Пенчо Семов“ Габрово, ПГИ „Рачо Стоянов“ Дряново, ЦПО „Веда консулт“ Габрово показаха постиженията на своите възпитаници в професионалната подготовка, ТУ Габрово демонстрира възможностите си за обучение в различни направления.

Габровската търговско-промишлена палата представи резултатите си от изпълнението на повече от 15 международни проекта, свързани с развитието на професионалното обучение и признаването му на европейско ниво. В резултат на един от тези проекти в България беше въведена професията „Мехатроника“. Създадени са рамките за още няколко професии – външна търговия, управление на сгради и др.
Събитието бе организирано от Министерството на образованието и науката с финансовата подкрепа на Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз, в партньорство с Областна администрация Габрово, РУО на МОН – Габрово и с активното съдействие на Община Габрово. То събра участници и гости от цялата страна.
Снимки от събитието: фейсбук, Европа директно Габрово

Настройки за бисквитките