„УниКредит Булбанк“ се присъедини към гаранционната програма на ББР в подкрепа на бизнеса

27.01.2022

Прочети повече

От началото на февруари още една търговска банка започва работа по гаранционната програма на ББР в подкрепа на малкия и средния бизнес, засегнат от мерките срещу пандемията.

УниКредит Булбанк се присъединява към банките-партньори на ББР, които отпускат финансиране по обновените условия на Програма „Възстановяване“ – БАКБ, Алианц Банк България, Юробанк България, ПИБ, Банка ДСК, ОББ и Инвестбанк.

Срокът за кандидатстване по антикризисната мярка е удължен до 30.06.2022 г.

За да осигури ликвидност на фирмите в трудната обстановка, програмата предоставя кредити до 3 милиона лева със срок на погасяване до 7 г. и с възможност за ползване на гратисен период за плащане по главница и лихва до 36 месеца. Финансирането се извършва при кратки срокове на одобрение – до 5 работни дни след получаване на всички необходими документи пред банките и време за усвояване на средствата – 10 работни дни.

Гаранционната програма на ББР е отворена за микро-, малки, средни фирми или така наречените „малки компании със средна пазарна капитализация“ от всички сектори на икономиката (small mid-caps – с до и вкл. 499 души персонал, отговарящи на един от следните критерии: с до 100 млн. евро вкл. сума на актива или до 86 млн. евро вкл. приходи от продажби).

Източник: Инфобизнес

Настройки за бисквитките