Конкурс за видеоклип „Когато материалите говорят и майсторите мълчат“

Начало на събитието:
15/03/2021
Край на събитието:
15/03/2021
Обща информация:

Конкурс за видеоклип „Когато материалите говорят и майсторите мълчат“

1РСО „Централна Стара планина” и Европа директно – Габрово ПРИ Габровска търговско-промишлена палата обявяват конкурс за видеоклип на тема „Когато материалите говорят, и майсторите мълчат“.

Инициативата е част от събитията, посветени на ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДНИ НА ХУДОЖЕСТВЕНИТЕ ЗАНАЯТИ, които ще се проведат едновременно във всички участващи държави в периода от 6 до 11 април 2021 г. Координатор в България за шести път е РСО „Централна Стара планина“ (https://rso-csp.org/project/eacd ).

Целта на конкурса за видеоклип е да насочим вниманието на широката общественост и ценителите на ръчно изработените изделия към материалите и тяхното неотменимо присъствие в занаятчийските ателиета, да ги популяризираме като ресурс и обект за въздействие, да се преклоним пред таланта на майсторите, в чиито ръце материалите оживяват за да разказват, вдъхновяват и получат най-добрите си превъплъщения.

В конкурса могат да участват занаятчии, които извършват своята дейност на територията на общините от РСО „Централна Стара планина” (www.rso-csp.org ). Всеки участник може да представи до 3 видеозаписа.

Видеоклиповете се изпращат до края на деня на 15 март 2021 г. на имейл: с линк през Wetransfer, Google Drive (Гугъл диск) или друга интернет платформа за споделяне на файлове.

Видеоклиповете, които отговарят на изискванията и темата, ще бъдат публикувани в създадено събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина”.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВИДЕОКЛИПОВЕТЕ

• Да са с продължителност до 3 минути.
• Да са създадени специално за този конкурс.
• В началото или в края на видеоматериала да се появяват логата на РСО „Централна Стара планина”, Европа директно – Габрово и Европейски дни на художествените занаяти (за целта използвайте Приложение 1).
• Да бъдат записани с телефон в хоризонтално положение, видеокамера или фотоапарат.
• Да бъдат заснети в занаятчийско ателие или друга подходяща обстановка.
• Задължително да бъдат придружени от попълнена Декларация за информирано съгласие .

ЖУРИ И НАГРАЖДАВАНЕ

Изпратените видеоматериали ще бъдат оценявани от 3-членно жури.

Трите най-добри видеоклипа ще получат финансиране в размер до 100 лева и ще бъдат включени в основната програма на Европейските дни на художествените занаяти (ЕДХЗ 2021).

Имената на победителите ще бъдат публикувани в създаденото събитие на Фейсбук страницата на РСО „Централна Стара планина” на 23 март 2021 г.

Настройки за бисквитките