Лагер „Предприемачът като откривател“ в Боженци

26.07.2022

Прочети повече

В Боженци лагерът „Предприемачът като откривател“ събра заедно младежи на Габровска и Ловешка област, Казанлък и Бургас в едно незабравимо приключение, в което с интересни интерактивни методи на обучение, те научиха основните икономически принципи, потопиха се в света на икономиката и се запознаха с ролята на предприемача.

В рамките на 5 дни участниците развиваха креативно мислене, разрешаваха казуси, участваха в игровизирани занимания, изпълняваха самостоятелно задачи и предизвикателства, работиха в екип. Те станаха по-уверени в собствените си сили, срещнаха се с успешни хора от бизнеса. Младежите имаха упражнение сред природата – Биомимикрия, както и специално организирана кино вечер. С любезното съдействие на Архитектурно-историческия резерват „Боженци“  посетиха музейните обекти и къщата на Миню Попа – търговец на восък, вълна и ножарски стоки, лихвар, известен със своята пестеливост, но и с щедрото си дарителство, един от основните герои на габровските шеги. Посещението беше напълно в темата, която трябваше да обсъждат -видовете разходи, видовете печалби и функциите на печалбите и загубите.

Преди началото на лагера участниците имаха възможност да тестват своя талант през платформата по предприемачество Career 4.0 с помощта на ментори от Центъра за кариерно ориентиране в Габрово.

В края  участниците получиха и сертификат за преминатото обучение, което се води от ментори с богат опит и мотивация от Фондация „Бауерзакс“. Гост на събитието беше и икономистът Георги Стоев.

 

Събитието се организира от Европа директно Габрово при Габровската търговско-промишлена палата съвместно с Областен информационен център – Габрово, Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality и Къщи за гости Боженци /МАИР Боженци.

Екипът на летния лагер „Предприемачът като откривател“ благодари на спонсорите на събитието – фирмите „Принц“ ЕООД и AMK ЕООД Габрово.

Настройки за бисквитките