ПОКАНА за семинар: „Европа в училище – сложно и скучно или интересно и забавно?“

24.11.2023

Прочети повече

Европейски център ЕВРОПА ДИРЕКТНО Габрово при Габровската търговско-промишлена палата и Регионално управление на образованието Габрово канят преподаватели от Габровска област, представители на НПО, ученици и студенти на семинар на тема:

„Европа в училище – сложно и скучно или интересно и забавно?“

Семинарът ще се проведе от 14,30 часа на 30 ноември 2023 г. в Конферентната зала на Габровската търговско-промишлена палата гр. Габрово ул. „Брянска“ 30 (сградата на НТС, партер).

Темата за Европейския съюз е включена в една или друга степен в учебните програми по много предмети в училище, както и в обучението по гражданско образование. Преподаването на тази тематика може да бъде традиционно, но може да еи увлекателно, ако се използват създадените помощни материали и методически указания.

Лектор ще бъде проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в катедра „Европеистика“ на Софийския университет. Тя е човекът, за който спокойно може да се каже, че най-добре познава Европейския съюз в България,  един от създателите е на помощни материали за преподаването на европейска тематика, изключително увлекателен лектор.

Каним Ви да се включите в семинара!

Участието е безплатно, но се изисква заявка, която трябва да се изпрати на мейл: . Заявки ще се приемат по реда на постъпването им до запълване на капацитета на залата.

Заявка за участие

Предварителна програма

За допълнителна информация:

Европейски център Европа директно Габрово

тел. 066 80 31 42, e-mail: Галина Михнева

 

 

Настройки за бисквитките