Саксии от индустриален отпадък

26.05.2023

Прочети повече

За индустриалния отпадък ABL (полиетилен с примеси от алуминий) почти не се намира фирма, която да го събира. Никой не го иска!

Регионалният иновационен център „Амбициозно Габрово“ съвместно с габровската фирма Полимер колорс ООД, като част от работата си по кръгова икономика, разработи ново изделие – кашпа (саксия) от този отпадък.

РИЦ дари 10 кашпи на Община Габрово, която ще ги постави на различни места в града, засадени с цветя. Така, от една страна, ще се осигури тестване на изделията в реална среда, а от друга – ще се популяризира идеята и добрата практика по кръговата икономика.

Ако някой иска да си поръча кашпи за фирмата или за дома, може да се обърне към РИЦ „Амбициозно Габрово“ (https://ric-gabrovo.com/). Кашпите могат да бъдат изцяло сиви, ако им се добави оцветител за пластмаса (мастърбач).

Дейността на РИЦ „Амбициозно Габрово“ е част от усилията на много институции и фирми в Габрово за превръщането му в „умен и зелен“ град до 2030 година като част от 100-те европейски града, поставили си за цел да достигнат климатична неутралност до тази година.

Източник: РИЦ Габрово

Настройки за бисквитките